[ad_1]

Mobiele telefoons, laptops, tablets – deze apparaten zijn zo ingebed in onze dagelijkse routines dat we vaak hun rol in onze gezondheid vergeten. Je hebt misschien ooit gehoord dat het in je zak houden van je telefoon kanker of onvruchtbaarheid kan veroorzaken. Evenzo heeft de opkomst van 5G draadloze data geleid tot bezorgdheid over de mogelijke effecten op de algehele gezondheid. Maar bevatten deze beweringen enige waarheid, of zijn het op zijn best slechts slecht geïnformeerde geruchten?

De elektronische apparaten die we bij ons hebben, zenden elektromagnetische straling uit. Talrijke studies in het afgelopen decennium hebben geprobeerd de effecten van deze straling op de spermakwaliteit te onderzoeken. Een in 2015 gepubliceerde studie vergeleek de relatie tussen spermaconcentratie en het gebruik van mobiele telefoons. De studie suggereerde dat mannen meer dan 1 uur per dag aan de telefoon telefoneerden waren bijna 25% meer waarschijnlijk lagere spermaconcentraties hebben dan degenen die minder dan 1 uur per dag aan de telefoon telefoneerden. Zelfs verder, volgens een studiehadden degenen die hun telefoon in hun broekzak droegen over het algemeen een lagere spermamotiliteit in vergelijking met mannen die geen mobiele telefoon bij zich hadden. Een soortgelijke studie uitgevoerd door de Universiteit van Exeter onthulde vergelijkbare resultaten, maar suggereerde dat mannen met een aanleg voor verminderde vruchtbaarheid (hetzij als gevolg van testiculaire of genetische afwijkingen) meer risico liepen dan een gemiddelde gezonde man.

Een ander aspect waarmee rekening moet worden gehouden, zijn de thermische effecten van deze apparaten op de spermakwaliteit. Over het algemeen zitten de testikels op een temperatuur die 2-3 graden Fahrenheit lager is dan de rest van het lichaam, en het verhogen van de temperatuur van de testikels buiten hun normale bereik kan een negatieve invloed hebben op de vruchtbaarheid. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van laptops de temperatuur van het scrotum tot wel 5 graden Fahrenheit kan verhogen wanneer men op schoot rust. Ondanks deze gegevens is de correlatie tussen laptopgebruik en onvruchtbaarheid nog niet goed begrepen met betrekking tot de tijdsduur of frequentie van laptopgebruik voordat er schade aan de spermakwaliteit optreedt.

Hoewel er aanwijzingen zijn dat technologie een rol speelt bij onvruchtbaarheid, is er geen definitief verband vastgesteld. De kwaliteit van het sperma kan worden beïnvloed door verschillende leefstijlfactoren: drugsgebruik, zwaarlijvigheid, stress en beroepsmatige blootstelling om er maar een paar te noemen. Als u worstelt met vruchtbaarheidsproblemen of actief probeert zwanger te worden, kan het bewust zijn van het gebruik van uw apparaat een onderdeel zijn van de stappen die worden genomen om de kwaliteit van het sperma te behouden. Maar voorlopig is het niet nodig om al je technologie weg te gooien om zelf kinderen te krijgen!

Voor meer informatie over uw seksuele gezondheid, neem contact met ons op voor een gratis telefonisch advies!

** Door uw gegevens in te dienen, stemt u ermee in periodiek e-mail van Maze te ontvangen; u kunt zich op elk moment afmelden. Maze deelt geen e-mailadressen of andere persoonlijke of medische gegevens met derden.

[ad_2]

Source link

Veroorzaken elektronische apparaten onvruchtbaarheid? Keurmerk

Ajant Pharma; de producent van Kamagra heeft de 1FF group LLC het Kamagra veilig Keurmerk toegekend.

Dit keurmerk staat garant voor de herkomst en productie van Kamagra erectiepillen & Oral Jelly erectiemiddelen zoals de populaire Vloeibaar, bruis of kauw tabletten.

 

Hier komen de meest gestelde vragen over research chemicals. 123Kamagra.com is hier druk mee bezig en verwacht dat deze sectie 20-12-2022 voltooid is.
Hier komen de meest gestelde vragen over Poppers. 123Kamagra.com is hier druk mee bezig en verwacht dat deze sectie 20-12-2022 voltooid is.
Hier komen de meest gestelde vragen over Libidoboosters. 123Kamagra.com is hier druk mee bezig en verwacht dat deze sectie 20-12-2022 voltooid is.